ellis residence

The cedar clad private spaces buffer the rear patio from the neighbors.

The cedar clad private spaces buffer the rear patio from the neighbors.

The stucco clad public spaces buffer the rear patio from the other neighbors.

The stucco clad public spaces buffer the rear patio from the other neighbors.

The upper family room /  bar.  A blend of woods and concrete to warm you up.

The upper family room /  bar.  A blend of woods and concrete to warm you up.

ellis residence : East Bay

The lower family room fireplace

The lower family room fireplace

The existing living room fireplace got a koa and concrete facelift.

The existing living room fireplace got a koa and concrete facelift.

Stainless and concrete countertops in the kitchen sized for parties and caterers but scaled for a young family.

Stainless and concrete countertops in the kitchen sized for parties and caterers but scaled for a young family.

Getting more light into the side yard bedroom required some strategic and creative solutions.  This pop out bay sits above a desk.

Getting more light into the side yard bedroom required some strategic and creative solutions.  This pop out bay sits above a desk.

The original 50's home was part of a very traditional neighborhood.  While the neighbors worked hard to convince city planners that we needed to make it look more traditional our strategic interventions downplayed the modern design of the home from the street.  The front was mostly retained and restored with slight intervention as required.  The rear and the interior is where this house really shines!

The  existing entry was updated but the angles of the entry portal were restored to their original glory.

The  existing entry was updated but the angles of the entry portal were restored to their original glory.

er-detail1.jpg
The fire pit on the back patio just outside of the master suite.

The fire pit on the back patio just outside of the master suite.